Testa oss

Kommunen arbetar med arbetssökande personer som är behov av kommunens hjälp av att komma ut på arbetsmarknaden. Bara för att de är behov av kommunens hjälp så är det inget fel på dem.

Göteborgs Stad har stor verksamhet för arbetssökande och har någonting att erbjuda för alla målgrupper. Vi har verksamhet för alla. Det vi kan konstatera precis som Arbetsförmedlingen är att väldigt många av våra inskrivna är precis som hos Arbetsförmedlingen tillhörande minst en av de utsatta grupperna på arbetsmarknaden: lågutbildade, funktionsnedsatt, person över 55 år eller utrikesfödd.

Långtidsarbetslös är en annan grupp personer som har det väldigt svårt att komma ut på arbetsmarknaden. Har man väl kommit ifrån arbetsmarknaden är det svårt ibland att komma tillbaka.

Företag är ibland väldigt traditionella hur man rekryterar. Lägga ut annons eller känna någon som känner någon som söker jobb. Dessa personerna ovan får inte jobb via dessa två traditionella sätten. Kommer inte klara sig i den konkurrensen.

Säger man till kommunen vad man är behov av så kan kommunen titta i sina verksamheter och ta fram passande kandidater. Vi gör rekryteringsträff och intervjuar alla kandidaterna individuellt för att på detta sätt få fram de vi tror på. Dessa sedan träffar företaget.

Fast man träffar kandidater så har man fortfarande inte lovat någonting. Träffar man en kandidat som man vill gå vidare med så gör man det. Den personen kan också börja praktik som en introduktion som sedan övergår till anställning.

Finner man ingen som man vill gå vidare med så kan man gå tillbaka för att rekrytera på sitt mer traditionella tillvägagångssätt med jobbannonser etc.

Man kan testa att finna en arbetssökande via oss. Finner man en kandidat via oss har man sparat väldigt mycket tid som är pengar och man har fått hjälp helt gratis. Samtidigt har en person som är behov av arbete fått en anställning. Det är det vi kallar för vinna-vinna.