Det blev en fast anställning!

I höstas berättade vi om Fenk Abdullkarim som fick anställning som projektadministratör hos Tuve Bygg i projektet "fasadrenovering av Angereds Industriby". Detta tack vare att Higab ställt krav på social hänsyn i upphandlingen. En visstidsanställning betydde mycket för henne själv och hennes dotter, men också för släktingar, vänner och grannar. Nu har Fenk fått fast anställning.

Stort grattis! Hur känns det?

- Det känns otroligt bra att äntligen få en tillsvidareanställning i verkligheten och inte bara i drömmar. Det går inte att beskriva med ord hur den känslan är, faktiskt!

Hur fick du beskedet?

- Jag fick besked i slutet av maj månad. Byggservice-chefen kom då

och frågade mig om jag var intresserad av att jobba vidare. Han såg direkt mitt leende och visste vilket svar jag skulle ge. ”Såklart jag vill jobba hos er!” 

Hur har det varit på jobbet sedan du började i höstas? 

- Jag har fått lära mig en massa nya saker men också gjort en hel del jag hade med mig från min utbildning. Det har varit väldigt intressanta arbetsuppgifter tycker jag!

Hur mår din dotter? Fortfarande lika stolt över sin mamma?

- Hon mår jättebra och är väldigt glad över att jag har ett jobb. Hon säger att det är som att min dröm har gått i uppfyllelse. När jag tog med mig henne till jobbet en dag frågade hon "mamma, får jag också jobba här när jag blir stor?" Det glädjer mig mycket att hon önskar jobba som jag i framtiden.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

- Vare sig du menar nu eller då så är allt bra och roligt. Det bästa är att jag har nu mer ansvar och bestämda arbetsuppgifter. Mer ekonomijobb. Samtidigt har jag så klart mina gamla uppgifter kvar också. 

Har du kvar revisorsdrömmarna eller hur ser du på framtiden nu?

- Absolut, att bli revisor är fortfarande min dröm. Men just nu vill jag jobba med detta och lära känna mina kollegor på Tuve Bygg AB. Jag har fortfarande kvar drömmarna om att köpa ett jättefint hus och en bil.

 Något särskilt du skulle vilja dela med dig av?

- Många gånger har jag sagt att ”detta året gick utan att det hände något för mig angående jobb och utveckling i mitt liv”. Jag brukade säga detta någonstans i mitten på december. Men så redan i oktober förra året fylldes mitt liv plötsligt med massor av glädje och lycka. Nu önskar jag att denna glädje och lycka sprider sig till alla som söker jobb dygnet runt och kämpar utan att få en möjlighet! Till dem vill jag säga:

"Ge inte upp - din dag kommer också"

Vem är Fenk?

Fenk  Abdullkarim kom till Sverige från Kurdistan i norra Irak som 14-åring. Idag bor hon i Hjällbo med sin 10-åriga dotter. I höstas var blev hon en av de första att få anställning hos en leverantör efter att de vunnit en av Göteborgs Stads upphandlingar med krav på social hänsyn. Då hade hon nästan helt gett upp hoppet helt om att få ett jobb. Sedan i oktober i fjol har hon arbetat som projektadministratör hos Tuve Bygg i projektet Fasadrenovering av Angereds Industriby. Det ingav hopp i hela hennes omgivning. Du kan läsa om upphandlingen och om Fenks historia här.